22.03.2018
„Byki i Niedźwiedzie” Parkietu przyznane

Redakcja Gazety Giełdy i Inwestorów „Parkiet” już po raz 24. przyznała statuetki „Byków i Niedźwiedzi”, a po raz 12. – „Złote Portfele”. Nagrody trafiły do najlepszych spółek, zarządzających aktywami, ubiegłorocznych debiutantów, domów maklerskich, ekonomistów i prezesów giełdowych firm. Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych oraz izba rozliczeniowa KDPW_CCP były Partnerami wydarzenia.

21.03.2018
Wiceprezes KDPW i KDPW_CCP członkiem Komitetu Nadzorczego GPW Benchmark

Sławomir Panasiuk, Wiceprezes Krajowego Depozytu i KDPW_CCP, został członkiem Komitetu Nadzorczego GPW Benchmark. Komitet powstał, by zapewnić merytoryczny nadzór nad wszystkimi aspektami opracowywania stawek referencyjnych. Został utworzony zgodnie z nową dokumentacją stawek referencyjnych WIBID i WIBOR oraz rozporządzeniem UE o wskaźnikach referencyjnych.

01.03.2018
Liderzy polskiego rynku kapitałowego nagrodzeni za osiągnięcia w 2017 r.

Najbardziej aktywni uczestnicy Krajowego Depozytu i izby rozliczeniowej CCP odebrali wyróżnienia podczas Gali podsumowującej Rok Giełdowy 2017, która odbyła się 28 lutego br. w Centrum Giełdowym w Warszawie. Swoje nagrody wręczyła także Giełda Papierów Wartościowych w Warszawie oraz BondSpot. Podczas Gali nagrodzono instytucje, które w minionym roku osiągnęły najlepsze wyniki i w widoczny sposób przyczyniły się do rozwoju polskiego rynku kapitałowego.