07.05.2021
​Prezes KDPW i KDPW_CCP Maciej Trybuchowski wyróżniony w rankingu Menedżer Roku 2021
Prezes Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych i izby rozliczeniowej KDPW_CCP został wyróżniony tytułem Menedżera Roku 2021 magazynu Home&Market. Jak podaje miesięcznik, szef spółek Grupy KDPW doceniony został za regularne wprowadzanie usług i rozwiązań wykorzystujących nowe technologie.​

20.04.2021
​Niezależna zewnętrzna ocena audytu wewnętrznego w KDPW i KDPW_CCP
W pierwszym kwartale 2021 roku KPMG Advisory spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. (KPMG) przeprowadziła prace mające na celu dokonanie niezależnej zewnętrznej oceny działalności funkcji audytu wewnętrznego, realizowanej przez Biuro Audytu Wewnętrznego w KDPW i KDPW_CCP. Zdaniem audytorów KPMG, audyt wewnętrzny w spółkach Grupy KDPW prowadzony jest zgodnie z najwyższymi międzynarodowymi standardami, które osiąga jedynie niewielka część badanych instytucji. ​

03.02.2021
Portal danych Grupy Kapitałowej KDPW

3 lutego br. uruchomiony został Portal danych Grupy Kapitałowej KDPW, dostępny pod adresem https://data.kdpw.pl. Docelowo w ramach Portalu danych prezentowane będą dane statystyczne dotyczące systemu rozrachunku i rozliczeń, dane pochodzące z prowadzonych przez KDPW repozytoriów transakcji EMIR i SFTR oraz inne dane prezentowane obecnie w różnych miejscach na stronach prowadzonych przez KDPW i KDPW_CCP. W przypadku zagregowanych danych publicznych pochodzących z systemów Repozytorium EMIR i SFTR informacje będą prezentowane w kanale otwartym bez potrzeby logowania.